Energie-Blog

André Jurres

Jacques Adam en ikzelf hebben het laatste jaar hard gewerkt aan de opstart van NPG energy.  De eerste resultaten worden zichtbaar en dit ook dankzij de inzet en het vertrouwen van een aantal partijen zoals BMR die als lokale ontwikkelaar projecten voor ons ontwikkelen die wij kunnen financieren en uitbaten.    De strategie bestaat erin om een groene stroom productie portfolio te bouwen dat vanaf dag een rekening houdt met een bestaande grijs productiepark om zo op het einde van de dag een evenwichtig productie portfolio te bouwen zonder te moeten denken in grijs of groen.

De komende maanden zal ik van tijd tot tijd nog wat zaken hierover toelichten.

NPG energy goes live in green
NPG energy gaat zijn eerste windmolenpark in St. Vith bouwen
Het onlangs opgerichte NPG energy is succesvol gestart met de ontwikkeling van zijn eerste windmolenpark. De windmolens zullen worden gebouwd in St. Vith. NPG energy zal dit windmolenpark ontwikkelen in nauwe samenwerking met het Duits bedrijf, BMR energy Solutions. Na een publieke tender door de gemeente St. Vith werden BMR/NPG verkozen om een windmolenpark van vijf keer 2 MW voor een periode van 30 jaar uit te bouwen op hun terreinen. Dit project zal meer dan 5700 gezinnen voorzien van groene stroom. De initiële investering bedraagt 15,8 miljoen Euro.
NPG energy is opgericht door Jacques Adam en André Jurres, twee ervaren managers en energiespecialisten die op de Belgische energiemarkt actief zijn sinds het begin van de liberalisering. Zij hebben besloten om zich toe te spitsen op de ontwikkeling van een gediversifieerd portfolio van groene stroom productie. Het doel is minimaal 150 MW te produceren over een periode van vijf jaar. Een groot deel van deze productiecapaciteit zal ontwikkeld worden in België. NPG energy zal echter ook opportuniteiten in andere landen bekijken.
NPG energy is op dit moment tevens bezig met de ontwikkeling van vijf andere groene stroom productie projecten in België. De verschillende projecten zijn gebaseerd op bewezen technologiën waaronder warmtekrachtkoppeling, biomassa, wind en zon.
NPG energy zal lokale projectontwikkelaars en anderen ondersteunen bij het realiseren van hun projecten, en tegelijkertijd ook optreden als investeerder. De  partijen kunnen beslissen om mee te investeren in hun projecten, ofwel NPG energy verzoeken om de financiering te regelen. Met hun kennis en ervaring garandeert NPG energy de beste contracten met derde partijen, zoals energieleveranciers, voor de verkoop van de opbrengst uit de productie units.
Van 2002 tot 2007 was Jacques Adam werkzaam als gespecialiseerd consultant bij Essent Belgium voor verschillende projecten en regelgeving. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Essent Belgium in Wallonië en heeft verschillende deals afgesloten met lokale groene stroom producenten. Dit heeft hem de mogelijkheid gegeven om zowel aan de verkoop, aankoop en ontwikkelingskant te werken.  
André Jurres is oprichter (2001) en voormalig CEO van Essent Belgium (tot 09/2006).  Daarvoor was hij gedurende elf jaar actief in de telecom sector waar hij in diverse landen telecombedrijven heeft uitgebouwd voor onder andere Telecom Finland (Telia Sonera) en Belgacom.
Op dit ogenblik voert NPG energy vergaande gesprekken met een energiebedrijf en een financiële partner over een participatie in het bedrijf.
 
Indien u meer informatie wenst over dit bericht of een meeting of een interview wenst in te plannen, kan u telefonisch contact opnemen met André Jurres op +32 (0)475 23 85 49, via e-mail op